Avspark: Inför AIK-Vasalunds IF




Onsdagen den 23 februari spelas AIK:s nästa träningsmatch och det blir ett riktigt ”Skytteholms-derby” då Vasalunds IF står för motståndet. Matchen bokades sent och matchtiden är ovanliga kl 15:00. Gratis entré, välkomna.

AIK har hittills spelat tre träningsmatcher och är ännu obesegrade. Efter 1-1 med mersmak i premiären mot Västerås SK har Gnaget besegrat Gif Sundsvall med 3-0 på bortaplan samt allsvenska Syrianska FC med 2-0 i lördags.

1 522 personer var på plats i det kalla vintervädret i lördags då AIK tog emot Syrianska FC i -11°. AIK:s forwardspar Bangura och Bangura visade att de kommer bli en attraktion i Allsvenskan 2011. Teteh bröt sig två gånger igenom Syrianskas försvar och fälldes bägge gångerna med solklara signaler för straffspark som följd. Mohamed tog hand om bägge och 2-0 var ett faktum efter en dryg halvtimmes spel.

Onsdagens motståndare Vasalunds IF kom femma i Division 1 Norra 2010, tolv poäng efter seriesegrarna Västerås SK. Den interna skytteligan vanns av Özgür Yasar på åtta fullträffar, följt av Mohammed Abdallah Rajab med sju mål och Vadim Jevtushenko (son och namne till AIK-mittfältaren som bidrog starkt till SM-guldet 1992) med sex mål.

Vasalund var 2009 uppe i Superettan, men sejouren blev endast ettårig då man kom sist på 29 poäng, de hade dock chansen till kvalspel ända in i slutomgången, men en bortaförlust mot FC Trollhättan (1-3) skickade ner laget i seriesystemet.

I januari värvade AIK mittbacken Alexander Milosevic från Vasalund, han har ännu inte spelat i någon av AIK:s träningsmatcher.

Avspark sker kl 15:00 och det är gratis entré på Skytteholms IP. Observera att det troligen inte kommer att vara samma service gällande servering, matchprogram, speaker och tidrapportering som under en ”vanlig” träningsmatch. Vi rekommenderar som vanligt varma kläder och ta gärna med ett sittunderlag för att hålla värmen bättre.

AIK:s nästa träningsmatch spelas lördagen den 26 februari, kl 13:30 då FC Flora gästar Skytteholms IP.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0