Avspark: Inför AIK-Västerås SK



AIK sparkar igång fotbollssäsongen 2011 på lördag (5/2) kl 13:00 då Västerås SK gästar Skytteholms IP i den första träningsmatchen.

Den 7 november 2010 spelade AIK borta mot Åtvidabergs FF (1-1) och sedan dess har många längtat efter nästa fotbollsmatch med AIK och nu är det äntligen dags igen. På lördag tar AIK emot Västerås SK i den traditionsenliga öppningsmatchen på Skytteholm.

2010 inledde AIK försäsongen med en match under träningslägret i Singapore innan Rosenborg BK besöktes uppe i Trondheim. Den första träningsmatchen på hemmaplan spelades den 6 februari då det blev 2-2 mot IFK Norrköping inför 3 587 åskådare. Totalt spelades åtta försäsongsmatcher och AIK:s facit blev tre segrar, tre oavgjorda och två förluster.

I år har AIK än så länge planerat in sex matcher innan den allsvenska premiären, fem på Skytteholms IP samt en mot IFK Mariehamn där spelplats ännu inte fastställts.

AIK inledde försäsongsträningen med tester på GIH den 10 januari och har sedan dess kört drygt 15 fotbollspass på Skytteholms konstgräs.

Lördagens motståndare Västerås SK är nykomlingar i Superettan efter att ha säkrat avancemanget på just Skytteholms IP i höstas. I den näst sista omgången föll laget borta mot Vasalunds IF med 0-1, men då toppkonkurrenten IK Sirius samma dag förlorat med 0-3 borta mot Dalkurd FF var avancemanget redan klart då laget beträdde planen. VSK kom till slut fem poäng före tvåan Sirius och flest mål (11) gjorde Filip Tronêt vilket ledde till en delad fjärdeplats i skytteligan.

Västerås SK åkte ur Allsvenskan 1997 och även Superettan 2005, så comebacken i landets näst högsta serie var efterlängtad. AIK och VSK möttes senast den 14 februari 2009 då AIK vann med 4-2 inför 2 011 åskådare på Swedbank Park i Västerås. AIK:s mål gjordes då av Iván Obolo, Mikael Thorstensson, Kenny Pavey och Nils-Eric Johansson.

Matcherna spelas i år kl 13 så att alla som även vill se ishockeyns hemma- och bortamatcher i största möjliga mån ska hinna till Hovet eller till tv’n.

Försäsongskort säljs i AIK Shop samt utanför arenan på lördag. Priset är 200:-/styck och det är endast kontant betalning som gäller. Vill du istället endast lösa entré för matchen på lördag så kostar det 60:- och även i kassorna är det endast kontant betalning som gäller. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa årskort till Norra samt till Familjeläktaren till kontant betalning.

Välkomna till Skytteholm på lördag och AIK:s första match inför 2011 års allsvenska.

Nästa träningsmatch spelas lördagen den 12 februari, kl 13:00 då Gif Sundsvall gästar Skytteholm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0