AIK avbryter kontraktet med Ljubojević

AIK och Goran Ljubojević är överens om att med omedelbar verkan avbryta pågående avtal mellan parterna. Avtalet är avbrutet i samförstånd.

- Vi har gjort en bedömning av de totala ekonomiska resurser vi har att tillgå. Nu tackar vi Goran för hans insatser i AIK och önskar honom lycka till i framtiden, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

27-årige Goran Ljubojević spelade i AIK:s två träningsmatcher i Tjeckien under träningslägret i juni 2010 och den 28 juni skrev AIK kontrakt med honom. Ljubojević kom till AIK från NK Zagreb och kontraktet var på 1,5 år.

Tävlingsdebuten skedde hemma mot Helsingborgs IF i kvartsfinalen av Svenska cupen den 9 juli. Ljubojević gav, framspelad av Helgi Daníelsson, AIK ledningen i den 33:e minuten, men AIK förlorade med 4-5 efter straffavgörande. Han hade under stora delar av hösten svårt att ta en ordinarie plats i laget, men avslutade säsongen med att spela fem raka hela matcher.

Det första efterlängtade allsvenska målet kom i den mycket viktiga hemmamatchen mot Gefle IF (2-0) den 16 oktober då han i den 60:e minuten stötte in en retur efter att målvakten Mattias Hugosson inte lyckats hålla Niklas Backmans kanonhårda frispark. I serieavslutningen borta mot Åtvidabergs FF (1-1) gav han AIK ledningen med ett välplacerat skott i den 47:e minuten.

Totalt blev det 17 tävlingsmatcher och tre mål i AIK-tröjan för honom.