Domaren i vägen – då avgjorde LHC

Engblom krockade med domare före 3-0 målet

AIK:s David Engblom var på väg hemåt med pucken men fastnade på domaren.
Då kom Linköping två mot en – och avgjorde matchen.
AIK jagade reduceringsmål i början på tredje perioden för att få hopp i matchen mot Linköping igen.
Men när laget tappade pucken ur offensiv zon och David Engblom var på väg hemåt med pucken – stod domaren i vägen. Engblom åkte rätt in i linjedomaren och ramlade.

Gjorde 3–0

Norrmannen Martin Laumann-Ylvén lyckades dock tränga sig förbi och Linköping kom två mot en. Laumann-Ylvén väntade kyligt ut AIK-backen Dick Tärnström innan han spelade Pontus Petterström som satte pucken upp i nättaket bakom AIK-målvakten Björn Bjurling. Målet innebar 3–0.

Blott 20 sekunder senare rakade Andreas Jämtin in 4–0 och om matchen inte var avgjord tidigare så var den det då.

"Inte marginalerna med oss"

Matchens snyggaste mål stod annars Patrik Zackrisson för. När AIK hade powerplay i den andra perioden kontrade LHC och Zackrisson drog ett stenhårt slagskott – rätt upp i första krysset.

Johan Andersson gjorde 1–0-målet.
Det var AIK:s tredje förslust mot Linköping denna säsong.
– Första målet vi släpper in riktigt dåligt, vi är med med fem man men ändå får han peta in en retur. Andra gör de mål när vi har powerplay vilket är lite halvdåligt och sen är domaren i vägen på ett mål. Jag tycker inte riktigt vi har marginalerna med oss i dag, säger tränaren Roger Melin.