Ett år till för Daniel Tjernström



AIK är överens med mittfältaren Daniel Tjernström om ett kontrakt för 2011. Guldhjälten från 2009 gör sig därmed beredd för sin 13:e raka säsong på Råsunda Fotbollstadion.

36-årige Daniel Tjernströms allsvenska karriär inleddes 1993 i Degerfors IF och där blev det tre säsonger innan Örebro SK värvade honom. 1999 lockade AIK, där Daniel blev ett av flera spektakulära nyförvärv, och han tog genast en plats i laget. Han var ordinarie under hela det händelserika året som innehöll cupguld, en allsvensk andraplats samt gruppspel i Champions League och han spelade både som innermittfältare och som vänsterback. Tjerna spelade bland annat fram till Nebojsa Novakovic fantastiska lobbmål hemma mot FC Barcelona (1-2).

Säsongen 2000 spelade han på mittfältets vänsterkant, flyttades in på mitten en bit in på 2001, var tillbaka till vänster på mittfältet 2002 och som vänsterback 2003. Den för AIK bedrövliga säsongen 2004 började Daniel som vänsterback, men en skada innebar att det mer eller mindre var slutspelat redan i juli. Inför säsongen i Superettan utsågs Daniel till lagkapten och var tillbaka centralt på mittfältet. Efter säsongen utsågs Tjerna välförtjänt till årets spelare (Isidorpriset), en utmärkelse han även vann året efter.

Sedan comebacken i Allsvenskan 2006 har Daniel varit en mycket viktig kugge både på inner- och yttermittfältet och avslutningen av 2009 blev fantastisk både för honom själv och för alla AIK-supportrar då han, elegant framspelad av Dulee Johnson, sköt in 2-1 borta mot IFK Göteborg i den 85:e minuten och därmed säkrade AIK:s första SM-guld sedan 1998. Veckan efter hoppade han in i den 88:e minuten av cupfinalen hemma mot Blåvitt och var därmed på planen då Antônio Flávio fastställde slutresultatet till 2-0.

Under den senaste säsongen spelade han 20 matcher i Allsvenskan, varav 15 från start, tre matcher i Svenska cupen och sex matcher i det internationella cupspelet samt också Supercupen. Under de 12 säsongerna i AIK har Daniel personifierat kampvilja, hårt arbete och löpstyrka, något vi nu får se honom bidra med på Råsunda även 2011.

Debuten i AIK skedde mot Gefle IF (3-0) i Svenska cupen den 20 mars 1999 och det första målet kom i den allsvenska hemmamatchen mot Kalmar FF (4-0) den 25 april samma år. Totalt har det hittills blivit 357 tävlingsmatcher och 21 mål för Daniel Tjernström i AIK-tröjan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0