Förlust trots bra spel

AIK förlorade mot Södertälje med 2-4 i Axa Sports Center. En mycket tung förlust för stockholmarna som dominerade stora delar av matchen. Men före detta AIK:aren Linus Videll sänkte sitt gamla lag genom två vackra mål. AIK:s mål gjordes av Daniel Rudslätt och Dick Tärnström.

AIK var det bättre laget i första perioden. Men kunde också gå till pausvila med 1-0. Pigga stockholmare höll ett högt försvarspel och forecheckade frenetiskt. Det gav också utdelning. SSK-backen Laatikainen kladdade med pucken i sarghörnet och en aggressiv Richard Gynge loss trissan till Johan Andersson. Andersson friställde iskallt Daniel Rudslätt som inte gjorde något misstag och satte pucken bakom SSK-keepern Pontus Sjögren. Skotten i perioden slutade 8-7 i hemmalagets favör.

AIK fortsatte den andra perioden med att skicka ner pucken djupt i zon och etablerade tryck. SSK:arna såg allt mer trötta och ängsliga ut. Men när AIK precis blev fulltaliga efter en märklig utvisning på Peter Nolander blev det virrigt i AIK:s-zon. En förlupen puck landar hos SSK:aren Mattias Carlsson mitt i slottet. Avslutet var kliniskt och det var kvitterat. Tungt bakslag för ett piggt Gnaget. Men istället för oro i AIK-lägret började svartgult trycka på ännu mer i SSK-zonen. Ett mål hängde i luften. SSK kan bara rensa undan. Mitt när pressen mot SSK-kassen är som värst vände spelet och Linus Videll fick ett friläge med Viktor Fasth. Videll lurar Fasth och lägger retfullt enkelt in pucken mellan benen på målvakten. Gnaget gav inte upp och efter 16 minuter klev födelsedagsbarnet Dick Tärnström in i handlingen. Först lurade han Chabada som tvingades ta till oschyssta medel och fick två minuter på botbänken. I efterföljande powerplay får Tärnström stå i favoritposition och ladda från blå. Bång gjorde ett utmärkt arbete framför Sjögren som inte såg pucken förrän han fick plocka ur den från nätmaskorna. 2-2 inför tredje, skotten slutade 8-4 till AIK:s fördel.

Tredje perioden startade böljande. Lagen bevakade varandra och ingen tog initiativ. Sju minuter in i perioden var Patric Blomdahl tvungen att haka en fri SSK-spelare. Ett powerplay som SSK inte var sena att uttnyttja. Återigen var det Mattias Carlsson som stod för baljan. Men AIK skulle inte ge upp. Man fortsatte att trampa och vara aggressiva. Men när publiken förväntade sig ett AIK-mål kom kallduschen. Linus Videll fintade bort Dick Tärnström och trädde in pucken under armen på Fasth. Chockade AIK:are – som varit det bättre laget – kunde inte hämta sig trots hedersamma försök. Slutsiffrorna skrevs till 2-4.