Klart med Stamatopoulos



AIK är överens om ett kontrakt över 3+1 år med målvakten Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos, kontraktet sträcker sig därmed till 2013-12-31 med option på ytterligare ett år. Kenny var utlånad av norska Tippeligaen-klubben Tromsø IL under 2010 och spelade fem tävlingsmatcher för AIK.

Stamatopoulos lånades in av AIK inför säsongen 2010, då andremålvakten Nicklas Bergh långtidsskadades (axeln) på träning, och hans AIK-debut skedde i Svenska cupens kvartsfinal hemma mot Helsingborgs IF den 9 juli. Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid och förlängning innan gästerna drog det längsta strået i straffsparksavgörandet.

Den allsvenska debuten skedde borta mot BK Häcken den 18 september då AIK vann med 1-0 (Viktor Lundberg) och Kenny svarade för en av säsongens svettigaste räddningar då han vid ställningen 0-0 i den första halvleken räddade en närnick från Mattias Östberg till hörna. Kenny stod i ytterligare tre matcher innan Ivan Turina gjorde comeback mellan stolparna.

Stamatopoulos föddes den 28 augusti 1979 i Kalamata, Grekland, men flyttade när han var ett halvår gammal med familjen till Toronto, Kanada. Vid 17 års ålder gick flyttlasset tillbaka till Grekland och han spelade fotboll i födelsestaden fram till 2003 då han värvades av Enköpings SK. Efter två år i ”Sveriges närmaste stad” gick han till Bodens BK i Superettan, och under året i norrlandslaget stötte han på nedflyttade AIK två gånger i seriespelet. 3-1 till AIK på Råsunda följdes upp av chockresultatet 5-1 till tolvan Bodens BK mot överlägsna serieledarna AIK på Björknäsvallen i september.

2006 flyttade han till Norge och Tromsø IL i Tippeligaen. Under åren i Tromsø var Kenny utlånad till Toronto FC i Kanada samt till de norska klubbarna FK Lyn och Fredrikstad FK.

Fem A-landskamper för Kanada står på meritlistan. Debuten skedde mot Malta 2001 och den senaste landskampen spelade Kenny mot Jamaica 2006.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0