Vattenflaskan blev AIK:s matchhjälte

Låg bakom Ahlströms avgörande mål

AIK:s Victor Ahlström tryckte av ett stenhårt skott mot HV71 som alla trodde gick i ribban. Men när målvakten Andreas Anderssons flaska flög högt i luften av skottet reagerade hemmaspelarna och domaren Robert Mullner valde att ringa på målet. Det gav AIK matchavgörande 3-2.

AIK inledde bäst mot HV71 och dominerade matchens två första perioder. Trots det var ställningen 2-2 när bara 30 sekunder återstod till den andra pausvilan.

Ändrade domslutet
Då skickade Victor Ahlström ett skott HV:s mål som såg ut att gå klockrent i ribban. Andreas Anderssons vattenflaska, som låg på nättaket, flög dock högt i luften vilket väckte publiken och AIK-spelarnas reaktioner.

Domaren Robert Mullner valde att ringa videodomaren och reprisbilderna visade hur pucken träffade vattenflaskan, inne i målet, innan den flög ut. Mycket riktigt ändrade Mullner sin washout och pekade för mål.

"Ett viktigt mål"
– Det såg väldigt konstigt ut. Det går fort men jag tyckte att det var mål och att den träffade vattenflaskan. Det ser man ju också, säger Ahlström när han får se reprisbilderna i Canal Plus.
– Det var ett viktigt mål. Det var skönt att gå in i pausen med en ledning, säger Ahlström.
Ett mål som blev matchavgörande. AIK höll undan i den tredje perioden och tog tre lika viktiga som oväntade poäng mot topplaget HV71.
– Det är fantastisk skönt ta tre poäng. Vi gör verkligen en bra match rakt igenom i dag, säger AIK-kaptenen Dick Tärnström.