Inför AIK–HV71: Roger Melin

 

Efter den heroiska insatsen mot MODO på söndagskvällen väntar ännu en svårt bortamatch för AIK. Laget gästar svenska mästarna HV71 i Jönköping. Svartgult – med många skador i laget – reser med samma trupp som till Örnsköldsvik. Men tränaren Roger Melin tycker det blir för mycket prat om spelarna som saknas. – Det snackas lite för mycket om skador. Vi måste alltid tro på oss själv oavsett vad det står för laguppställning på pappret, säger tränaren Roger Melin till
AIKhockey.se.

Truppen belastas just nu av många skador, hur påverkar det laget?
– Det snackas lite för mycket om skador. Vi måste alltid tro på oss själv oavsett vad det står på pappret. Vi behöver ju inte spela matchen om vi inte tror att vi ska vinna den. Till Jönköping åker vi med samma lag och med samma mål som senast – att vinna! Det är möjligt att Daniel Bång kan följa med och vara reservforward.

Matchen mot MODO var en riktigt fin skalp, vad grundlade segern?
– Vi gick in och krigade, ställde upp för varandra på ett otroligt sätt. Kämpainsatsen var  imponerande och vi var beredda att jobba lite mer än vanligt.

Många juniorer kom in och gjorde det bra.
– Det är roligt att se hur de unga tar för sig. Eric Norin gör sin hittills bästa match, Patric Gozzi gör det bättre än förväntat från sin ovana forwardsposition. Nordström var också duktig.

Svenska mästarna HV71 på bortaplan känns som en bra utmaning för laget?
– Absolut. I hemmamatchen på Hovet var vi riktigt dåliga, kanske sämst i år. Däremot var vi bra i Kinnarps och fick med oss en pinne. HV har förmodligen den individuellt skickligaste truppen i serien med massor av erfarenhet. Men det är inte alltid det som gör att man vinner. De har ofta bra fart och är duktiga på att hitta passningsvägar. För oss gäller det att vi drar ned deras fart i mittzon. Vi måste också fortsätta att vara starka framför eget mål och spela enkel ishockey med mycket disciplin.

Det snackades lite om grishockey innan matchen mot MODO, samma sak nu?
– Nej, jag gillar inte uttrycket. Tycker det låter negativt. Vi ska ha en tät defensiv och spela enkelt utan att göra misstag. Lyckas man med det och tar tre poäng gör man en bra hockeymatch.

Intervjun finns även att läsa här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0