Inför LHC-AIK: #18 Kent McDonell

 

AIK är på en så kallad "roadtrip". Efter den tunga förlusten mot HV71 begav sig laget under onsdagen ett tiotal mil norrut till Linköping. Imorgon väntar ytterligare en tuff bortamatch mot östgötarna som har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Det meddelas positva nyheter från AIK-lägret där man räknar att få tillbaka trion Dick Tärnström, Daniel Bång och Johannes Salmonsson. – Självkart är det bra att vi får tillbaka några rutinerade spelare, säger Kent McDonell till AIKhockey.se.

Kent McDonell har gjort succé i AIK. Kanadensaren har bidragit med mycket skridskoåkning och skottvillighet. Men han är inte helt nöjd över hans insatser den senaste tiden.
– Jag måste göra fler mål. Det dyker upp chanser men jag har inte lyckats förvalta de på rätt sätt. Det gäller att fortsätta jobba hårt och försöka vara med i varje situation.

I matchen mot HV71, förlust 2–8, var laget inte riktigt med från start.
– Vi drar på alldeles på för många slarviga utvisningar. Mest beroende på att vi inte åkte tillräckligt mycket skridskor från start. Mot HV71 är det dödsdömt. De har massor av kvalitet i powerplay och kapitaliserar ofta. Efter den starten (0-3 efter första perioden /red. anm.) är det tungt att försöka vända matchen, speciellt med så många spelare borta.

McDonell är ändå imponerad över juniorerna Norin, Nilsson, Nordström och Gozzi som återigen fick chansen och spelade respektlöst.
– Juniorerna gjorde det väldigt bra. De kliver in i situationerna, åker mycket skridskor och vågar utamana. AIK har ett stort framtidskapital i dem.

AIK:s kapten Dick Tärnström har varit sjuk och inte spelat de två senaste matcherna. I matcher som mot Svenska mästarna HV71 saknas hans erfarenhet och lugn. Inför mötet med Linköping räknar man med att Tärnström är tillbaka.
– Det är självklart viktigt att få tillbaka Dick. Han är vår ledare på isen och viktig för hela laget med sin erfarenhet och pondus. Hans lugn och blick i egen zon skapar förutsättningar att kunna hitta snabba passningsvägar.

Det är tätt mellan matcherna och nu väntar Linköping på bortaplan.
– Det är skönt med det hårda matchandet. Nu får vi direkt chans till revansch från matchen mot HV71. Mot Linköping ska vi spela som vi gjorde mot dem hemma. Fortsätta att trycka på med mycket skridskoåkning, spela enkelt och skjuta mycket. Vi vet att vi är ett bra lag och får en bra chans att visa det mot Linköping.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0