Inför MODO-AIK: #14 Daniel Rudslätt

 

AIK flyger på söndag upp till Örnsköldsvik för en riktig "sexpoängs"-match mot MODO. Ö-viks laget har hittills haft det svårt i serien och ligger på elfte plats, fem poäng efter Gnaget. Daniel Rudslätt har börjat hitta nätet. I det två senaste matcherna har nyförvärvet gjort mål. AIKhockey.se tog ett snack med veteranen inför matchen.

Förlust i derbyt, hur var känslan efteråt?
– En jäkligt tråkig känsla. Det var inte kul med hockey efter slutsignalen. Man var orolig både för sin egen och andras familjer. Det kändes riktigt bittert. Klart att det även påverkade spelet. Min egen familj fick fly undan och mina barn grät och vill aldrig mer gå på hockey. Det är ju befängt att så få kan förstöra för så många. 98% av våra supportrar är helt fantastiska, men några få individer - som skiter helt i det sportsliga - får förstöra.
Rent sportsligt var vi inte riktigt med de första tio minuterna. Vi visste att Djurgården skulle komma ut hårt och vi var inte riktigt på tårna. Det är svårt att förklara varför det blir så.  Men sedan jobbar vi oss in i macthen, andra perioden är mycket bra och i tredje tar vi alldeles för många utvisningar för att ha en riktig chans. Brejket som kom i andra efter oroligheterna förstörde mycket tempot. Matchen blev ganska avslagen efter det. Sammantaget spelar vi bra i en halv match vilket givetvis inte är tillräckligt för att vinna.

Poäng mot MODO senast, vad tror du om matchen?
– Det är ett viktigt läge i serien. Vi har inte tagit så många poäng på sistone så vi behöver hitta tillbaka till spelet som vi hade innan. Självförtroende är en färskvara och det är bara att jobba hårt för att komma tillbaka till det spel som vi vet att vi kan spela. Efter alla vinster tappade vi lite energi och måste börja från grunden igen. Det gäller att jobba hårt över hela banan. Serien är jämn och alla poäng är viktiga. Den kommande månaden är tuff så det gäller att vi borrar ner skallen och kör på hårt.

MODO har gjort en del nyförvärv under uppehållet, hur kommer det påverka laget tror du?
– Det är väldigt svårt att säga. Olika grupper reagerar olika, ibland blir det en injektion och andra gånger skapar det lite oroligheter. Men det är bra spelare som säkert breddar truppen.

Vad ska ni göra för att vinna?
– Det gäller att vi åker skridskor och är förberedda på ett stenhårt krig. Hockey är väldigt enkelt på det sättet.

Många skador i laget, ytterligare en senast (Viktor Fasth utgick med hjärnskakning), hur påverkar det?
– Tror inte det är något lag som inte påverkas av skador. Skadorna påverkar inte bara matcher utan även tempot på träningarna. Fullt manskap ökar kvaliteten. Och visst känns det lite dystert att vi inte bara kan få trumma på. Men så här är ishockey och jag har varit med om att ha flera skador sammtidigt otaligt många gånger och vet att det går att vinna ändå!

AIK saknar i matchen mot MODO: Viktor Fasth, Josh MacNevin, Fredrik Svensson, Daniel Bång, Christian Sandberg och eventuellt Johannes Salmonsson (sjuk, stod över juldagens träning...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0