MacNevins skada blir dyr för AIK


MacNevin bröt fotleden i november.

Josh MacNevins skada blir en tuff ekonomisk smäll för AIK. Nykomlingen har inte försäkrat den kanadensiska backen och har inte råd att värva någon ersättare.

– Olyckligt när det blir så här, säger sportchefen Anders Gozzi.

Josh MacNevin, 33, var AIK:s bästa back under serieinledningen. Men i början av november bröt han fotleden efter att ha tacklats in i sargen. Tidigast i slutet av februari beräknas stjärnbacken vara tillbaka. Och under de fyra månader MacNevin är borta tvingas stockholmarna betala full lön och sociala avgifter.

– Det begränsar helt klart våra ekonomiska möjligheter och gör det svårt att hitta ersättare, säger Gozzi.

”Väldigt dyr”
Eftersom MacNevin är artistspelare går han utanför det ordinarie sjuksystemet och innefattas inte heller av den försäkring som gäller för ”vanliga” elitseriespelare. En försäkring som går in och täcker hela spelarens lön efter de första 90 dagarna. För att få ersättning för en skadad artistspelare från första dagen krävs en tilläggsförsäkring.

– Vi har i efterhand fått reda på att det finns en sådan försäkring, men den är väldigt dyr. Fem procent av lönekostanden, säger Anders Gozzi.

Den försäkring AIK har tecknat för MacNevin täcker bara sjukvårdskostnaderna, inte lönekostnaderna. Och nu finns det inte ekonomiskt utrymme att plocka in någon ersättare.

I stället väljer AIK att plocka upp juniorerna Henrik Nilsson och Eric Norin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0