AIK-hjälte gör comeback

 


Säsongen hann knappt avslutas innan sportchefen Anders Gozzi släppte nyförvärvsbomben – den gamle AIK-hjälten Rickard Franzén gör comeback i A-laget nästa säsong. Kontraktet sträcker sig över ett år och tanken är att Franzén nästan bara ska spela powerpaly. – Hockeybackar är som gamla goda viner, de blir bara bättre med åren. Frazze är en begåvad och spelintelligent back som inte kommer ha några problem att komma in i tempot till hösten. Det känns skönt att inte behöva gå över ån efter vatten, säger tränaren Roger Melin till AIKhockey.se.

Rikard Franzén har spelat 13 säsonger i AIK och lade skridskorna på hyllan 2005. Men nu plockar han ner dem igen. Anders Gozzi har letat efter en spelskicklig back och Franzén, som hunnit bli 43 år, blev aktuell efter långa diskussioner tidigare under säsongen. Tanken är att Franzén nästan bara ska spela powerplay.
– Hockeybackar är som gamla goda viner, de blir bara bättre med åren. Frazze är en begåvad och spelintelligent back som inte kommer ha några problem att komma in i tempot till hösten. Det känns skönt att inte behöva gå över ån efter vatten. Han kommer i början säkert att vara lite rackig på rören, men det kompenserar han med spelintelligens.
– Med Frazze kommer vi framförallt få ett starkare powerplay. Jag är mycket glad att han valt att gör comeback och bidra med sin hockeykunskap till vår unga trupp, avslutar Melin.

Franzén ansluter till truppen i början av maj då försäsongsträningen drar igång. Han kommer tills vidare lämna sitt uppdrag som utvecklingsansvarig i klubben. Vem som ersätter är fortfarande inte bestämt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0