Kwame Amponsah Karikari till AIK

Forwarden Kwame Amponsah Karikari, född 1992, har tecknat ett avtal med AIK över 2014. Kwame kommer från klubben Inter Allies i Ghana och kommer att finnas med i A-truppens dagliga verksamhet med inriktning att spela sina matcher i FC Väsby United.

- Kwame är en ung spelare som vi behöver utbilda och integrera till svenska förhållanden för att få ut den potential vi ser i honom, detta kommer att ske med en nära koppling mellan AIK och Väsby. Detta är första gången som vi flyttar hit en spelare från utlandet och använder oss av Väsby i integrationen och anpassningen av spelaren till AIK, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Kwame har spelat seniorfotboll i Ghana i ett och ett halvt år och gjort totalt 13 mål för Inter Allies.

- Kwame är en välväxt (190 cm) vänsterfotad forward, han är explosiv, kraftfull och har en funktionell teknik. Dessa egenskaper kopplade till hans personlighet är det vi har fastnat för när vi scoutat honom, avslutar Jens Andersson.

Kwame kommer till Sverige under lördagen och ansluter till laget i träning på söndag. När han erhåller arbets- och speltillstånd blir han uttagningsbar för tävlingsspel i AIK A och för Väsby United på utlåningslista om han anmäls där. Kwame har tilldelats nummer 22.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0