Andreas Alm om livet efter TetehTeteh Bangura är såld till Turkiet och blev klubbens största spelarförsäljning någonsin. Vi kollade med AIK:s cheftränare, Andreas Alm, hur första träningsveckan utan Allsvenskans skyttekung har varit.

Hann ni träffa honom innan han försvann?
– Ja. Teteh tog ett känslosamt farväl samma dag det blev klar med Bursaspor då han bad att få ordet inför lagkamrater, tränare och ledare på Karlberg. Sedan flög han till Turkiet för att signera sitt personliga avtal.

Har ni saknat honom?
– Både ja och nej. Det råder inget tvivel om att försäljningen försämrar vår slagkraft, eftersom Teteh på kort tid hann göra ett stort avtryck på planen. Han fann sig även snabbt tillrätta i spelargruppen. Men samtidigt är det ingen nostalgiresa vi är ute på – vi har en säsong att fullfölja.

Ska du ändra mycket i spelet nu när Teteh är borta?
– Nej. Tvärtom. Jag ska se till att vi arbetar hårt med de delar i spelet som redan har gett oss 35 poäng. Teteh är en stor målskytt, men han har bara fått utrymme för sitt spel genom att han och övriga i laget ofta har jobbat kopiöst i defensiven. Därefter har vår offensiv blommat.

Vad tror du försäljningen betyder för klubben på lång sikt?
– AIK både väntat och längtat efter en stor målskytt en längre tid. Många säsonger har bäste målskytt gjort runt tiotalet mål, men få har som Teteh lyckats slåss om den allsvenska skytteligatiteln. Därför – när vi har sålt det många AIK:are har drömt om länge – måste den här försäljningen göra skillnad i AIK Fotbolls bolagshistoria och därmed även i klubbens historia. Under 2000-talet har pengar från emissioner, Europaspel och andra stora försäljningar lyft klubben en kortare tid innan vi åter har befunnit oss i ekonomisk brygga.

– Jag vill att vi om två, fem och femton år kan se tillbaka på försäljningen av AIK:s allsvenska skyttekung som starten på det som blev både ekonomisk och sportslig framgång. Just nu är försäljningen av Teteh klubbens genom tiderna största – nu återstår att se till att den även blir den bästa. Att det är den som verkligen gör skillnad.

Hur ser läget ut i truppen inför måndagens match mot IFK Norrköping?
– Det verkar som att alla utom Kenny Pavey tränar för fullt på söndag, dagen innan match, det kanske finns ett litet frågetecken för Robert Åhman Persson. Viktor Lundberg behöver dock ytterligare en veckas träning innan han är matchklar efter sin knäoperation.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0