AIK förlänger med Daniel Gustavsson



AIK är överens med mittfältaren Daniel Gustavsson om en förlängning av hans nuvarande kontrakt. Det nya kontraktet sträcker sig därmed till och med 2014. Daniel Gustavsson har hittills spelat elva tävlingsmatcher för AIK.

- Det känns jätteroligt och är ett bevis på att klubben tror mycket på mig, säger Daniel Gustavsson till aikfotboll.se.

20-årige Daniel Gustavsson kom till AIK från Västerås SK inför 2009, han inledde sin fotbollskarriär i moderklubben IF Rune och via Kungsörs BK hamnade han i Västerås. Kontraktet med AIK skrevs redan under sommaren 2008, men Gustavsson spelade klart året med VSK innan han anslöt till AIK. Han deltog dock i en träningsmatch borta mot BK Forward (4-0) under hösten.

- AIK identifierade Daniel tidigt och han kom till klubben som ung spelare. Han har utvecklats mycket i AIK och formats av bra träning de senaste åren. Han är en del av vår långsiktiga strategi och känns nu riktigt redo att ta nästa steg i utvecklingen, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Tävlingsdebuten skedde i det allsvenska hemmamötet med Trelleborgs FF (1-0) den 29 augusti 2009 då han på sin 19-årsdag byttes in i den 90:e minuten och på stopptid spelade fram Iván Obolo till en bra möjlighet att utöka ledningen.

I 2010 års sista match noterades han för sin första målgivande passning i Allsvenskan då han på Kopparvallen spelade fram Goran Ljubojević till ledningsmålet mot Åtvidabergs FF (1-1). I AIK:s träningsmatch borta mot GIF Sundsvall i lördags spelade han fram till de två första målen i 3-0-segern.

Under de två säsongerna i AIK har Daniel under vissa perioder varit utlånad till samarbetsklubben FC Väsby United och det har totalt blivit 31 matcher, varav 30 från start, och tre mål för dem i Superettan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0