AIK och Djurgården straffas med böter efter skandalderbyt

Dom från diciplinnämnden idag-så mycket får de böta

Skandalderbyt i Globen några dagar före julafton spårade ur.
Nu straffar Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd klubbarna med böter.
AIK får böta 200 000 kronor.
Djurgården tvingas betala 125 000 kronor.

22 december: AIK-Djurgården i Globen. Men derbyfesten förvandlades till en mardröm när fansen började bråka inne i arenan och barnfamljer tvingades skräckslagna fly ut från Globen av rädsla för fansens vrede.
27 decembergjorde game supervisor Peter Andersson en amälan.

Enligt anmälan har avspärrningar brutits, flera upplopp med slagsmål registrerats samt rökbomber avfyrats. Poliser och ordningsvakter ska också ha råkat illa ut när de har försökt att stävja oroligheterna.

Stora problem uppstod också när en banderoll med texten "GOD JUL HORUNGAR" syntes på Djurgårdens ståplatssektion. AIK-anhängare försöker då rusa mot bortasektionen men stoppas av polisen. Djurgården menar i sitt försvar att banderollen inte kan räknas som hetsande, medan AIK hävdar att supportrarna rörde sig lugnt.

Men disciplinnämnden håller inte med om klubbarnas bedömning. Och nu har ett beslut fattats. Båda 08-klubbarna straffas med böter efter skandalmatchen: AIK får betala 200 000 kronor, Djurgården ska betala 125 000 kronor.

Inte maximal bestraffning
Disciplinnämnden anser att det som utspelade sig under Stockholmsderbyt saknar motstyckte i svensk ishockey. Den maximala bötessumman för det inträffade ligger på 500 000 kronor, men nämnden tycker att AIK och Djurgården trots allt vidtagit goda säkerhetsåtgärder. Därför mildras straffet till 200 000 kronor respektve 125 000 kronor.

Det finns ännu ingen information om klubbarna tänker överklaga domen. Ett eventuellt överklagande måste ske inom två veckor.

Finns även att läsa på Aftonbladet [Länk här]

Min åsikt:
Tycker det är förjävligt att AIK ska behöva betala mer i böter än djurgårdsjävlarna! Båda var väl lika delaktiga och då tycker jag att dom ska få betala lika mycket. Men nejdå, inte ovanligt att smutskasta AIK och få dom att framstå som svarta får och låta dom få betala mer i böter....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0