Avspark: Inför AIK-GIF Sundsvall



Efter 1-1 (1-0) mot Västerås SK i 2011 års första träningsmatch är det på lördag (12/2) dags för nästa match, denna gång står GIF Sundsvall för motståndet. Avspark kl 13:00 på Skytteholms IP.

Pontus Engblom blev årets förste målskytt då han i den 25:e minuten nickade in Daniel Tjernströms väl avvägda inlägg från högerkanten. AIK borde ha vunnit matchen då man hade en handfull vassa chanser att göra ytterligare ett mål, men var inte målvakten Christian Caulker i vägen så var det ribban eller offsideavblåsningar som ställde till det. Två bortdömda mål (Teteh Bangura och Admir Ćatović) blev facit och där kändes avvinkningen på Admirs skott som betytt 2-1 lite tveksam.

2 712 åskådare besökte Skytteholm under premiärmatchen och de flesta trivdes nog med tanke på AIK:s pigga spel, trots det oavgjorda resultatet. Det var AIK:s tredje oavgjorda premiärmatch på Skytteholm de senaste fyra åren, den enda segern kom 2009 då IFK Mariehamn besegrades med 1-0 efter att Miran Burgič nickat in segermålet i den 29:e minuten.

AIK och GIF Sundsvall har mötts på Skytteholm under försäsongerna 2009, 2008, 2007, 2006 samt 2005 och efter bortasegrar de två första åren har AIK radat upp tre raka segrar mot Giffarna. Senast lagen möttes i en tävlingsmatch var den 16 augusti 2008 då det blev 1-1 (1-1) på Norrporten Arena i Tomi Maanojas debutmatch för AIK.

Efter att ha kommit trea och femma i Superettan de två senaste säsongerna tar Giffarna i år sats igen för att återerövra sin plats i Allsvenskan där de hittills spelat 13 säsonger, senast 2008 då de slutade på 15:e plats i tabellen, två poäng efter Ljungskile SK som tog hand om kvalplatsen.

Medan AIK spelade mot Västerås SK laddade lördagens motståndare upp i Åre med lite rekreation inför säsongen. Laget kom trea i Superettan och fick kvalspela mot Gefle IF om en allsvensk plats. Gefle tog ett starkt grepp om platsen efter 1-0 i Sundsvall i den första matchen och fyra dagar senare säkrade man fortsatt allsvenskt kontrakt efter 2-0 på hemmaplan.

Försäsongskort säljs i AIK Shop samt utanför arenan på lördag. Priset är 200:-/styck och det är endast kontant betalning som gäller. Vill du istället endast lösa entré för matchen på lördag så kostar det 60:- och även i kassorna är det endast kontant betalning som gäller. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa årskort till Norra samt till Familjeläktaren till kontant betalning.

Stöd AIK:s ungdomslag P98A som har korv och kaffeförsäljningen nu på lördag. Rykande hett kaffe och korv utlovas till bra priser!

Nästa träningsmatch spelas lördagen den 19 februari, kl 13:00 då Syrianska FC gästar Skytteholm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0