Eftersnack Timrå-AIK

 

Det var glada men avslappnade grabbar nere i omklädningsrummet en halvtimme efter slutsignalen i EOn Arena. Segersiffrorna skrevs till 3-1 mot Timrå IK och det allmänna omdömet är att segern var rättvis när AIK tog den femte segern på det femte försöket mot Timrå denna säsong.

– Jag tycker att vi är bättre än Timrå under hela matchen, säger Daniel Bång.

Efter en mållös första period rivstartar kedjan med Bång, Richard Zednik och Christian Sandberg den andra perioden.
– Vi gjorde ju mål redan efter tretton sekunder. Jag åkte upp längs kanten och fick till en riktig fladderpuck - blev väldigt överraskad när jag såg att pucken låg i mål, säger Daniel Bång.

– Vi fick ett underbart stöd från läktarna idag, riktigt roligt att så många supportrar åkt hit upp, säger Bång.

Timrå kvitterar turligt till 1–1 i powerplay sedan en passning studsat på en AIK-skridsko och ställt Viktor Fasth i målet. AIK replikerar dock en dryg minut senare efter att Oscar Steen och Daniel Rudslätt kombinerat ihop en spelvändning som sedan Rudslätt är sista man på. Tillsammans med Richard Gynge skapar kedjan tryck mot Timråkassen och det är Oscar Steen som också kan utöka AIK:s ledning med fem minuter kvar av andra perioden.
 – Jag gick mot mål och behövde bara sätta dit klubban på Gynges pass. Man känner verkligen innan matcher när man har psykologiskt övertag på vissa lag. Färjestad hade det på oss i förra matchen, medan det idag kändes riktigt bra redan innan matchen eftersom vi vet att vi har fyra raka vinster mot Timrå. Det blev en riktig krigarmatch. För mig kändes det också bra, jag prioriterade det defensiva spelet, berättar Oscar.

Det finns dock fortfarande detaljer att slipa på - på presskonferensen beskrev Gunnar Persson powerplayspelet som ett "fortsatt trauma". Dick Tärnström håller med när han sammanfattar matchen:
– Vi är bättre än Timrå i spel fem mot fem under hela matchen, men vi har fortsatt mer att hämta i spelet med en man mer på isen. Det var två lag som ville väldigt mycket och då är det extra kul att så många supportrar har rest upp för att stödja oss, säger lagkaptenen innan han går in i duschen.

En som inte var lika snabb in i duschen efter matchen var en glad Josh McNevin. Det var en speciell match för Josh som var tillbaka för första gången i EoN-arena sedan hans benbrott i november och han ger sig själv, laget och supportarna det beskedet alla vill ha.
– Foten känns bara bra, jag är faktiskt överraskad över hur bra det känns, säger Josh men vill samtidigt inte prata så mycket om det speciella i att komma tillbaka till Timrå utan framhåller istället laginsatsen.
– Vi gör en grymt bra laginsats idag, sliter och kämpar på varje puck ute på isen.

Sista perioden slutar mållös sedan AIK lyckas reda ut fyra raka utvisningar. Gunnar Persson tyckte att spelet i boxplay var bra och vill också trycka på vikten av att ha fått tillbaka Josh McNevin och Kent McDonell i laget.
– De tillför väldigt mycket till laget och jag vill lyfta fram dem tillsammans med alla våra fyra centrar (Pavlikovsky, Sandberg, Steen och Engblom) som samtliga gör en otroligt bra match.

Fyrtio lugna i mil i bussen väntade sedan för grabbarna som är lediga idag, söndag, och tränar återigen på måndag innan den viktiga hemmamatchen mot Luleå på tisdag kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0