Fasth stannar i AIK

 

Målvakten Viktor Fasth stannar i AIK ytterligare två säsonger. Fasth kom från Växjö till AIK inför den här säsongen och har med sitt storspel överraskat de flesta. – Viktor är en fantastisk målvakt och tillhör de absolut bästa i Elitserien. Han är en viktig kugge i vår vidare satsning mot toppen, säger sportchefen Anders Gozzi till AIKhockey.se.

När AIK inför säsongen värvade Viktor Fasth från Växjö var det många som var tveksamma om debutanten skulle hålla för Elitserien. Men 28-åringen har tystat alla tvivlare. Flera gånger under säsongen har målvakten varit avgörande för sitt lag. Fasth ligger förnärvarande femma i målvaktsligan och räddar 92% av alla skott.
– Givetvis är vi väldigt glada att en av Sveriges bästa målvakter förstår potentialen i AIK och vill fortsätta resan med oss. Viktor är en fantastisk målvakt och tillhör de absolut bästa i Elitserien. Han är en viktig kugge i vår lånsiktiga satsning mot toppen, säger sportchefen Anders Gozzi.

Truppen inför nästa år börjar ta sin form. Och AIK visar med sajningen av Fasth att man menar allvar i sin satsning mot toppen.
– Vi ska tillbaka till toppen av Elitserien men känner ingen stress. Vi har en lånsiktig plan och kommer arbeta metodiskt för att ta oss dit. Vi tror mycket på att ha en kärna av spelare som brinner för klubben och Viktor har på väldigt kort tid skapat den känslan för AIK. Med sin vinnarskalle och orubbliga envishet är han en viktig spelare att bygga vidare kring, avslutar Gozzi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0