Inför AIK-SSK

 

Vi är på upploppet av Elitserien 2010-2011 och streckdramatiken är värre än någonsin. Det skiljer sex poäng mellan åttonde och tolfte plats. AIK, för närvarande jumbo med en match mindre spelad, har sex poäng upp till Södertälje på den sista slutspelsplatsen. Att dagens match mot SSK är väldigt viktig behöver knappast poängteras.

Skadeläget har ljusnat för AIK. De som saknas i dagens matchen är Daniel Bång, Kent McDonell, Josh MacNevin och Heino-Lindberg. Viktor Fasth tränade igår men beslut om vem som ska stå fattas inte förrän före matchstart.

AIK har förlorat tre av fyra möten mot SSK den här säsongen. Något Christian Sandberg, som gjorde tre mål i senaste hemmamatchen mot SSK, vill ändra på.
– Självklart är vi inte nöjda med hur det har gått mot Södertälje i tidigare möten. Vi måste spela den hockeyn vi har bevisat med i tidigare matcher. Det gäller att gå ut och tro på det vi gör samt spela en bra ishockey helt enkelt.

Södertälje har två duktiga målskyttar, Linus Videll och Mattias Carlsson. Båda gjorde två mål i senaste mötet. Hur ska ni stoppa deras offensiv?

– Vi har inget speciellt som vi gör mot enskilda spelare. Det gäller att spela hårt mot dem, men framförallt att ha ett bra försvarsspel i överlag.

Södertälje är tillsammans med oss tippade att få spela Kvalserien den här säsongen. Varför tror du att det är så?

– Södertälje har ju fått göra det i några år och vi är nyuppflyttade. Det är inte så konstigt att vi är tippade att hamna där, det är väl så det är.

Hur känns det nu när ni börjat vinna era matcher igen, är ni inställda på att ta en slutspelsplats?

– Ja, det är klart. Vi har den inställningen att vi ska uppåt i tabellen och att vi ska ha en plats där uppe, men det gäller att ta en match i taget. Vi ska hitta spelet som vi vet att vi kan prestera, ett bra solitt försvarsspel och ett fast anfallsspel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0