Inför TIK-AIK: #37 Stefan Johansson

 

Stefan Johansson har varit en av AIK:s bästa backar den här säsongen. 22-åringen har etablerat sig i Elitserien på ett imponerande sätt. Med sina +11 leder han den interna plus-minusstatistiken tillsammans med Rastislav Pavlikovsky. Inför den viktiga matchen mot Timrå tror Johansson på seger. – Vi är revanschsugna efter förlusten mot Färjestad och Timrå verkar passa oss ganska bra.

Tung förlust mot Färjestad som tog sin femte raka seger mot er, varför lyckas ni inte vinna över dem?

– Deras målvakt var riktigt bra. Jag tycker han räddade dem flera gånger. Vi har också haft svårt med effektiviteten i målskyttet. Färjestad är ett bra lag, men vi ska absolut kunna slå dem.

Ni fick en extremt dålig start av matchen, vad berodde det på?

– Vi kanske inte var tillräckligt ödmjuka efter segern mot Brynäs. Det är lätt att det blir lite tamt. Men efter Rogers time out tog vi tag i spelet och blev betydligt bättre.

Extremt viktig match mot Timrå, hur går tankarna inför matchen?

– Det vore en bra idé att ta en femte raka. Timrå verkar passa oss ganska bra. Det är svårt att förklara varför det är så. Men vi ska in och köra hårt. Vi åker till Timrå med sikte på en slutspelsplats. Och vi behöver en seger.

På senare tid har de flesta matcherna varit målsnåla, är det en trend som fortsätter imorgon?

– Nej jag tror inte det. Vi brukar ha ganska målrika matcher när vi möts. Timrå kommer  gå ut och checka hårt från början och för oss gäller det att vara med direkt från start.

Själv har du utvecklats enormt under säsongen och verkar ha riktigt bra form. Hur känns det för personlig del?

– Det känns bra och det är roliga matcher nu. Jag kanske taggar till när det är jämnare och gäller mer. Man får ju mer självförtroende när det går bra och spelet kommer mer naturligt.

Du sitter på ett utgående kontrakt, hur går det med förhandlingarna?

- Det är inget jag tänker eller fokuserar på nu. Först ska vi slutföra säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0