Klubbarnas dröm: AIK till slutspeletElitserieklubbarna har sagt sitt.
Majoriteten – till och med ärkerivalen Djurgården – vill att AIK går till slutspel.
– Det är inte så konstigt. Vi är en storklubb, lockar publik och skapar ett tryck kring ishockeyn, säger Christian Sandberg, 23.

När AIK gick upp i elitserien ojade sig belackarna och muttrade att det bara innebar bråk på läktarna. De fick vatten på sin kvarn den 22 december då derbyt i Globen urartade i skandalscener med rökbomber, slagsmål mellan huliganer och barnfamiljer som tvingades fly i panik.

Men senaste derbyt flöt på relativt smärtfritt efter ett rigoröst säkerhetsarbete. Och Sportbladets rundringning visar att de flesta klubbarna ställer sig positiva och menar att det vore bra för svensk hockey om AIK tog sig till slutspel. Ingen uttalar sig negativt.

”Kul att möta AIK”

– Vi höjer intresset. Det är alltid kul för motståndarna att möta AIK. Det är inte omöjligt att de vill trycka dit oss, säger forwarden Christian Sandberg.

– Jag tror generellt att det är bra för svensk hockey när det går bra för storstadslagen. Media har en förmåga att skriva mer om AIK och Djurgården, i både negativa och positiva termer, än det skrivs om Luleå och HV71 och annat. Det gynnar hockeyn på sikt, även om det kanske inte händer något nu på direkten, säger AIK Hockeys vd Peter Linder.

– Jag är part i målet, men det är klart att det skulle vara jätteintressant om AIK mötte Djurgården i slutspel. Hoppas på Djurgården

Men vill AIK att Djurgården går till slutspel?
– Ja, absolut! Så länge vi går till slutspel gör det väl ingenting om Djurgården också gör det.
Intresset från Djurgårdens sida är ömsesidigt.
– Ja, det är roligt om AIK tar sig dit. Det blir ett bra mediatryck och upphaussat. Inför ett derby är det helsidor upp och ner i nästan alla tidningar, så är det inte i ”vanliga” matcher. Det blir en bra exponering och ett ökat intresse och det gynnar alla klubbar, säger Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström.

Nu är det inte speciellt troligt att ni möter AIK i slutspelet, men skulle ni vilja det?
– Vi har ju gjort det tidigare, för tio år sedan, och det gick ju bra. Då var det ett jäkla tryck.

Finns även att läsa på Aftonbladet [Länk]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0