Mutumba återvänder till AIK
Efter att ha lämnat AIK för ungerska Videoton FC i juni 2010 återvänder Martin Kayongo-Mutumba till AIK igen. AIK är överens med Martin och de ungerska serieledarna om en övergång och kontraktet sträcker sig till och med 2013.

- Det känns mycket bra att Martin är tillbaka i AIK. Han är en spelare med spetsegenskaper som gör att motståndarna fruktar honom, bland annat i en-mot-en-situationer. Affären är mycket fördelaktig för AIK och det känns riktigt bra, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

25-årige Martin Kayongo-Mutumba gjorde AIK-debut i Allsvenskan som 17-åring då han i hemmamatchen mot Kalmar FF (2-1) den 12 september 2002 byttes in i istället för Luke Casserly i den 88:e minuten. Efter tre år i finska FC Inter återvände Martin 2008 till Sverige och AIK:s samarbetsklubb FC Väsby United. 2009 var det dags för comeback i Gnaget och han spelade bland annat fram till 1-1-målet i guldmatchen på Gamla Ullevi. Att han två dagar före den avgörande matchen mot IFK Göteborg tatuerade in "AIK GULD 2LAX9" över bröstet minskade inte hans kultstatus bland AIK-supportrarna.

- Jag var övertygad om att vi skulle vinna, sa Martin efter guldmatchen om tatueringen.

Efter en tuff inledning i Ungern med endast två matcher från start i B-laget och ett mål mot Szigetszentmiklós gjorde Martin den 17 oktober debut i A-laget då han i hemmamatchen mot Paksi FC (2-1) byttes in i den 68:e minuten. Efter det följde även inhopp i ligamatcherna mot Budapest Honvéd FC (60 min) och Kaposvári Rákóczi FC (72 min).

Totalt har det hittills blivit 55 tävlingsmatcher och fyra mål för Martin Kayongo-Mutumba i AIK. Han ansluter omgående till AIK.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0