Oscar Steen om landslaget


AIK:s center Oscar Steen har gjort en väldigt bra säsong. Belöningen kom under söndagen då han blixtinkallades till landslaget för att ersätta skadade Marcus Krüger i matchen mot Finland. Matchen slutade 3–2 till Sverige efter straffar. – Det är alltid en ära att få dra på sig landslagströjan. Det gick fort den här gången så det vara bara att borra ner skallen och köra, sa Steen till AIKhockey.se efter matchen.

Kul med landslaget! Hur känns det?

– Det är alltid en ära att få dra på sig landslagströjan. Det gick fort den här gången så det vara bara att borra ner skallen och köra.

Berätta om matchen.

– Finland var nog det bättre laget sett över hela matchen. Kändes som vi inte åkte lika mycket skridskor som de gjort tidigare. Men det är klart, Finland är alltid extra taggade mot oss och då räcker det inte att vara omedvetet nöjd med en serieseger. Vi hade dessutom otur med skador och alla fick nya omgivningar kring sig, vilket ledde till att spelet rycktes sönder en aning. Men det är starkt att kommma igen från underläge och tillslut kunna ta en bonuspinne på straffar. Det visar på att det finns en otrolig kvalitet i laget.

Du fick spela i nummer 24, var det för att hedra centerkollegan Johan Andersson på något sätt?

– Haha! Ja, det kan man väl säga. Jag försöker alltid hedra Johan!

Du har en stark säsong bakom dig, är du nöjd med ditt första år i AIK?

– Nja, både och, det finns mycket att förbättra. Jag och bröderna (Oscar och Victor Ahlström) har gnuggat på och de är roligt att lira med två så oerhört spelskickliga spelare. Självförtroendet växer allt som oftast med speltid. Vi har en bit kvar till topprestationen men vi jobbar hela tiden med att förbättra detaljerna. Nu siktar vi mot slutspel och ska ta tillvara på chansen. Vi har allt i egna händer nu. Det är ju trots allt vad tabellen visar när det är slutspelat som räknas, även när man ska analysera sin egen insats.

Är det som du förväntat dig att spela för AIK?

– Jag är oerhört stolt och glad att få tillhöra en så traditionsrik förening. Det känns också kul att få vara en del av en klubb med höga ambitioner. Det finns mycket driv i föreningen och det gillar jag. Det är viktigt att vi får fortsätta att bygga vidare på det vi åstadkommit i år, både sportsligt och organisatoriskt. AIK har stora möjligheter att bli den toppklubb som eftersträvas. 

Derby på tisdag, hur går tankarna?

– Det är tre poäng som gäller. Vi har allt i egna händer nu. Alla är hela och det är bra konkurrens i truppen. Vi har inte riktigt varit med från start i de senaste derbyna. Nu gäller det att hitta tillbaka till farten och energin från de två första matcherna. Det är väldigt positivt att alla skador är läkta, det stärker självförtoendet och höjer farten på träningarna. Det är full taggning som gäller nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0