Viktig seger mot Timrå

AIK har häng på sista slutspelsplatsen efter 3–1-segern mot Timrå på bortaplan. AIK började oerhört starkt men utdelningen skulle inte komma förrän i andra perioden. Efter tre mål i mittenakten genom Daniel Bång, Daniel Rudslätt och Oscar Steen kunde AIK skapa sig en 3-1-ledning som man kunde hålla matchen ut. Rosas ska också målvakten Viktor Fasth som stod för några avgörande räddningar.

AIK chocköppnade mot Timrå som hade svårt att hänga med pigga gnagare. Det gjorde bland annat att AIK fick möjlighet i två numerära överläge. Men AIK:s powerplay fortsatte att klicka. Josh MacNevin kom närmast med ett skott i stolpen. Efter tio minuter drog Fredrik Svensson på sig en utvisning och matchbilden förändrades. Timrå tog över och tryckte ner AIK i egen zon. Timrå hade under sin forcering två skott i ribban varav ett som domarna ringde på för att låta videodomaren granska. Men reprisbilderna visade tydligt att skottet ggick via ribban och stolpe och ut igen. Första perioden är händelserik med många chanser åt båda hållen. Timrå vinner skotten med 12–6

I andra perioden
blev det proppen ur för målsnåla AIK. Det börjar med att Daniel Bång redan efter 13 sekunder (!) fick ett fritt skottläge ovanför tekningscirklarna. Pucken studsar till alldeles innan skottögonblicket och det blev ett höstlöv som comebackande Magnus Åkerlund i Timrå-kassen tappade in under armen. AIK såg väldigt stabila ut i försvarsspelet och Timrå skapade inte mycket. Men i powerplay efter fem minuter kunde Timrå kvittera. I en stökig situation framför Viktor Fasth studsar pucken oturligt på Peter Nolander skridsko och in i mål. Men AIK skulle replikera direkt. En minut efter Timrås mål kontrar Daniel Rudslätt och Oscar Steen in pucken. En vacker passning från Steen friställde Rudslätt som styrpetade in pucken mellan benen på Åkerlund. Ett både vackert och viktigt mål. Även AIK:s tredje mål, efter 15 minuter, var en delikatess. Richard Gynge lade en flippass som friställde Steen som fick klubbspetsen på pucken. Åkerlund når inte riktigt ut med benskydden och speakern i EoN-arena fick konstatera 3–1 till AIK. Men svängdörrs hockeyn fortsatte. I bytet efter AIK:s ledningsmål friställs Illka Pikkarainen, men Fasth vinner duellen och bortalaget kunde gå till vila med en tvåmålsledning. Hemmalaget vann skotten i perioden med 8–9.

Timrås jakt på reducering och kvittering i den tredje perioden blev uddlöst. Ett välstrukturerat försvarsarbete från AIK avväpnade Timrås sporadiska anfallsförsök. Inte ens när Timrå fick chans i 5 mot 3 lyckades man skapa några större farligheter. AIK vann matchen inte helt oförtjänt med 3-1 och har fortfarande slutspelsplatsen i egna händer. I nästa match på tisdag väntar Luleå.