AIK:s supervärvning missar ödesmatchenRikard Zednik får vila i matchen mot Skellefteå

Tre raka förluster – AIK hoppas bryta trenden i kvällens match mot Skellefteå.
Men det blir utan sin störste stjärna. – Richard Zednik är sjuk, säger assisterande tränaren Gunnar Persson.

Många höjde på ögonbrynen när AIK värvade den välmeriterade slovaken Richard Zednik inför derbyt mot Djurgården. Men än så länge har inte gjort något större avtryck.

Jämnt lag
I de två matcher han spelat har han stundtals sett vilsen ut och han har noterats för noll poäng, fyra utvisningsminuter och minus ett i plus/minus-ligan. Och i kvällens match mot Skellefteå AIK får han inte chansen att hjälpa sitt lag till trendbrott. – Zednik är sjuk och spelar inte, säger Gunnar Persson.

Tufft avbräck?
– Njae... Vi har ett ganska jämnt lag. Jag tycker vi har ett så jämnt lag att det inte är någon fara. Vi har 14 forwards nu så.

Avbräck även i Skellefteå
Patric Blomdahl går in i hans ställe i förstakedjan med Ratislav Pavlikovsky och Kent McDonell. Förutom Zednik saknas sedan tidigare Fredrik Svensson och Josh MacNevin.

Skellefteå AIK har också ett par tuffa avbräck. Adam Larsson saknas fortfarande med sin ljumskskada, samtidigt som Pierre-Edouard Bellemare och Martin Lundberg är förkylda. Dessutom tvingades JVM-centern Oscar Lindberg lämna sent återbud.
– En mjukdelsskada. Strategisk vila och rehab väntar. En säkerhetsåtgärd. Oscar är fullt spelbar till nästa match, säger läkaren Karin Granberg till norran.se.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0