Det femte derbyt avgör

 

Nu står det klart. Det blir ett femte och avgörande derby om vem som regerar i Stockholmshockeyn. Till råga på allt spelas matchen på AIK:s 120-årsdag, tisdag 15 februari!

Efter det tunga sportsliga resultatet i tisdags stod det klart att det blir en femte och avgörande match mellan AIK och Djurgården. Men det fanns glädjeämnen även för AIK i tisdagens derby. Med gemensamma insatser visade klubbarna, supportrarna och polisen att det går att skapa säkra derbyn med en härlig atmosfär. Inför derbyt den 15 februari förstärker man säkerheten ytterligare – allt för att derbyt ska bli en fest.

Det är oerhört jämt i Stockholmstabellen. Det är 2-2 i matcher med målskillnaden 12-11 till AIK:s fördel. Nu väntar alltså en helt avgörande match för att visa vem som regerar i Stockholmshockeyn. AIK har hemmaplan och Globen kommer att vara förgylld i svart-gult.

Samma dag 120 år tidigare bildades, den kanske mest framgångsrika klubben i den svenska idrottshistorien, Allmänna Idrottsklubben på Biblioteksgatan 8 i Stockholm. Det var genom typografen Isidor Behrens som idrotts-Sverige fick en alldeles speciell guldkant. Självklart kommer födelsdagsbarnet hyllas i Globen. AIK:s supportrar har bland annat planerat ett enormt tifo. Det finns många skäl att gå på matchen och inget argument för att inte vara där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0