Inför AIK-FHC: #30 Viktor Fasth

 

Viktor Fasth är tillbaka efter hjärnskakningen som han ådrog sig i matchen mot Djurgården innan jul. Men vem som ska stå imorgon är fortfarande inte beslutat. På skadefronten ser det bättre utan än tidigare. Det är bara långtidskadade Josh MacNevin och Christopher Heino-Lindberg saknas. Fredrik Svensson är nära comeback men kommer inte spela mot Frölunda. AIKhockey.se tog ett snack med målvaktsfenomenet Fasth inför matchen mot Frölunda.

Du har varit borta ett tag nu, hur är statusen?
– Riktigt bra. Jag känner mig fräsch och pigg. Det har varit en jobbig period men nu är det bara att se framåt. Vi går in i en rolig period med massor av poäng att spela om.

Nu är den skadedrabbade truppen nästan helt frisk, märks det någon skillnad?
– Det tycker jag absolut att det gör. Vi har väldigt bra fart på träningarna och orkar hålla upp tempot på ett helt annat sätt. Jag tror det är väldigt bra med konkurrensen där alla måste fajtas för sin plats. När alla måste kriga gör det också att vi får mer spets.

Det börja närma sig slutspurten av serien och varje poäng i viktig, hur resonerar du kring avslutningen?
– Vi är ett krigarlag och tar våra poäng genom att jobba hårdare än våra motståndarna. Så kommer vi också fortsätta att ta poäng. Vi är inte nöjda på något sätt. Nu är fokus att vinna varje situation, varje duell och med det kommer också poängen. Det gäller att leva här och nu, att inför varje match koppla på skallarna och fokusera. Vi har tydliga mål i sikte och vet vad som krävs för att nå dit.

Det har varit en lite tyngre period det senaste med bara en vinst på de fem senaste matcherna?
– Självklart är vi inte nöjda, vi håller på med det här för att vinna. Dessutom vet vi om vår kapacitet och att vi ska vara med att fajtas om de sista slutspelsplatserna. Det gäller att vi fortsätter att kriga. Det är många poäng kvar att spela om och nu siktar vi vidare.

Hur går tankarna kring matchen mot Frölunda, som du bland annat hållit nollan mot i år?
– Vi har två segrar mot dem och vet samtidigt att det är ett bra lag. Vi fokuserar inte så mycket våra motståndare utan det handlar mer om vilket jobb vi gör. Återigen så gäller det för oss att jobba hårdare än våra motståndare och åka mycket skridskor. Vi vinner om vi går in gör jobbet bättre än Frölunda. Vi är ett krigarlag och ska vinna slaget på isen, då visar det sig också på slutresultatet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0