Inför AIK-Frölunda

 

Imorgon 16.00 är det nedsläpp på Hovet. Frölunda står för motståndet och kommer till huvudstaden med fyra raka bortaförluster i bagaget. Däremot är försvarsgiganten Christian Bäckman tillbaka i laguppställningen. För hemmalaget har det gått tungt på sistone – bara en vinst i de fem senaste matcherna. Men det är mer än tio år sedan Frölunda vann över AIK i Stockholm. Vi hoppas att trenden håller i sig på söndag.

Lagen har mötts tre gånger i år. Första matchen i omgång två möttes man i Scandinavium och AIK kunde bärga sina två första elitseriepoäng på åtta år. Efter en heroisk kämpainsats och stabilt målvaktsspel kunde Johan Andersson avgöra med matchens enda mål efter en minut av förlängningen. Match två, på Hovet, blev en betydligt mer målrik tillställning. AIK vann med 5-2 och den samlade presskåren satte krisstämpel på  Göteborgslaget. För AIK rådde det andra tongångar. Hemmavinsten innebar att man tog sin tredje raka seger och svartgult hade plötsligt blivit en av årets överraskningar. Efter två imponernade AIK-segrar tog Göteborgarna revansch i deras egen hemmaborg. Slutresultatet skrevs efter en fartfylld tillställning till 4–3.

Tabellen har tätnat och varje match är betydelsefull. För AIK, som halkat ner under strecket, är det viktigt att hitta tillbaka till vinnarspåret. Svartgult som under hela säsongen haft stora skadeproblem är nu nästintill fulltaliga. Det är bara långtidskadade målvkaten Christopher Heino-Lindberg och backen Josh MacNevin som saknas. Senast att tillfriskna är Viktor Fasth och Patrik Nemeth. Truppen förstärktes också nyligen av NHL- och OS-meriterade slovaken Richard Zednik. Konkurrensen har hårdnat och varje poäng är behövlig. Man kan verkligen säga att det är nu det gäller.

Nu är det viktigt att stödet på läktaren ökar. Det kan vara skillnaden mellan noll och tre poäng, kvalserie eller slutpel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0