Inför SSK–AIK

 
AIK fick med sig en poäng mot Skellefteå. Nu väntar ett par viktiga matcher för Gnaget för att täppa till gapet upp till slutspelsplatserna. Södertälje och AIK har möts tre gånger i år. Och det har varit jämt. AIK har en seger och SSK två.

Första mötet för säsongen skedde redan i tredje omgången på Hovet. Efter en Blomdahlutvisning sent i matchen kunde SSK kvittera AIK:s dittills så stabila ledning. I efterföljande sudden death avgjorde sörmlänningarna till 5-4. Match nummer två, som spelades Axa Sports Center, var också en tajt tillställning. Men den gången kunde SSK avgöra redan efter full tid. AIK hade en bit in andra perioden ledningen med 1-2 efter att kanadensaren Josh MacNevin gjort sitt första elitseriemål. Segern skrevs tillslut till 3-2  och Södertälje hade bärgat sin hittills enda trepoängare mot Gnaget. Senaste mötet var en mer enkelsidig historia. AIK dominerade matchen och kunde defilera hem fullpoängaren. Slutsiffrorna blev 5-2 och överraskningslaget AIK tog i och med vinsten sin sjätte raka seger. Nu väntar det fjärde mötet mellan lagen. Södertälje har tagit tre segrar på de fem senaste omgångarna och formen är god. AIK, som i den senaste omgången började hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel, har tagit fyra poäng i de fem senaste matcherna.

Senaste nytt från truppen:

#4 Fredrik Svensson gör comeback efter sin skada. Svenssons revben och lunga har läkt och backen kan nu köra för fullt.

Nyförvärvet #22 Richard Zednik kurerar fortfarande sin magsjuka och kommer inte kunna spela mot Södertälje. Nyförvärvet väntas dock vara tillbaka i mötet med HV71 på söndag.

Tredjemålvakten #35 Niklas Lundström lånas ut till division 1-laget Lindlöven. Den unga keepern ska matchas i seniorsammahang för att få välbehövlig erfarenhet.

#44 Josh MacNevin har, efter några veckor på gym, försiktigt testat på lite skridskoåkning. Den fotledsskadade kanadensaren kommer sakta och säkert att öka träningsdosen på is. MacNevin väntas var tillbaka om 3-4 veckor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0