Svenska mästarna på besök

 

På söndag kommer serieledande HV71 på besök. Det är två lag med helt skilda formkurvor som möts på Hovet. Regerande Svenska mästarna HV71 har trots en tung start nu forcerat sig upp till toppen av tabellen. AIK däremot har gått motsatt väg. Den senaste tidens förluster innebär att laget innehar jumboplatsen.

Men i en jämn tabell och tre-poängssystemet kan det vända fort. AIK har bara fem poäng upp till ingemansland och nio poäng till slutspelsplats, dessutom med en match mindre spelad än de flesta lag. Men nu gäller det att vända den vikande trenden.

Mot HV71 har nykomlingarna haft det tungt i år. Första matchen vann HV71 med 3-2 efter sudden death i hemmaborgen längs Vätterns strand. När oktobermörkret hade lagt sig tungt över Stockholm kom smålänningarna till huvudstaden. Och det blev inte ljusare för stockholmarna – snarare tvärtom. AIK fick en rejäl lektion i ishockey och HV71:s spelarbuss kunde lämna Hovet med en 3-7-vinst i bagaget. Nästa möte skedde i mellandagarna och återigen var ett rejält skadedrabbat AIK inte redo för att entra Svenska mästarnas hemmaarena. Redan efter 13 minuter stod det 3-0 till hemmalaget och en övergiven Björn Bjurling lämnade över målvaktsspaden till den Elitseriedebuterande 17-åringen Niklas Lundström. Innan hesa-Fredrik ljöd hade smålänningarna hunnit med åtta kassar och AIK bara två. 8-2 till HV71 alltså.

Men mycket har hänt sedan dess. AIK har fått tillbaka de flesta på sin skadelista och truppen kan, sånär som på Josh MacNevin och Christopher Heino-Lindberg, räknas som skadefri. Första perioden mot serietvåan Skellefteå var en av det bästa som setts av AIK på Hovet i år. Trots en stabil 3-1 ledning efter första perioden blev det förlust med 4-5 efter straffar. Nästan samma visa gällde i Södertälje i torsdags. AIK dominerade händelserna på isen men kunde inte kvittera ut det i poäng – SSK vann matchen med 4-2. Förlusterna till trots har AIK den senaste tiden lyft sitt spel och kommer ge mästarna en match. Nedsläpp nu på söndag den 23 januari 16.00. Var på plats!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0