Tomi Maanoja till FC Honka



AIK:s finske målvakt Tomi Maanoja lämnar klubben efter två och ett halvt år. Ny klubbadress blir finländska FC Honka, klubben han kom till AIK ifrån. Totalt blev det 27 tävlingsmatcher för honom i AIK.

Det blev en minst sagt märklig tid i AIK för Tomi Maanoja. Han värvades från FC Honka i juli 2008 då Daniel Örlund lånades ut till Fredrikstad FK och fick i sin första hemmamatch (Hammarby 2-2) uppleva att få en kraftig fyrverkeripjäs kastad mot sig som detonerade bredvid honom och som även gjorde hål i hans målvaktströja. På försäsongen 2009 skulle han och Örlund slåss om rollen som AIK:s nummer 1, men i träningsmatchen mot Assyriska FF på Skytteholms IP bröt han benet i en hemsk kollision med en motståndare och en lång konvalecens inleddes. Efter nästan elva månaders vila och rehabträning var han tillbaka på fotbollsplanen under AIK:s träningsläger i Singapore.

Maanoja inledde 2010 som förstemålvakt och höll nollan då IFK Göteborg besegrades i Supercupen. I de två första allsvenska matcherna höll han också nollan, men då AIK inte vann mot de i mars tippade bottenlagen Mjällby AIF och IF Brommapojkarna blev det ändå inget positivt runt de hållna nollorna. I bortamatchen mot Gais kom ett misstag som gav hemmalaget initiativet och den första förlusten var ett faktum. I de följande matcherna spelade AIK riktigt dåligt och när då Maanoja också gjorde en miss blev den oerhört uppmärksammad.

- AIK önskar Tomi Maanoja stort lycka till i sin nygamla klubb. Varken AIK eller Tomi har lyckats uppnå de mål som båda parter hade som avsikt då han värvades till klubben, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Tomi Maanojas sista match i AIK-tröjan blev segern mot Åtvidabergs FF då det blev 4-1 (2-0) inför 21 084 åskådare på Råsunda Fotbollstadion. Totalt blev det 27 tävlingsmatcher (8 vinster, 8 oavgjorda och 11 förluster) och åtta hållna nollor för honom i AIK.

Nu återvänder han till FC Honka. Klubben från Esbo, utanför Helsingfors, som 2010 slutade fyra i Veikkausliiga och i sommar kvalar till 2011-12 UEFA Europa League.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0