Seger i första matchen

AIK besegrade Visby/Roma i säsongens första träningsmatch med 2-1. En typisk första-match-för-säsongen-match som präglades av slarvigt passningsspel och loj skridskoåkning. Samtidigt bjöds det på en hel del bra individuella prestationer. Patric Gozzi och Robert Rosén målade för AIK.

AIK vann den supertidiga säsongstarten mot Visby/Roma med uddamålet. Att spelarna endast hunnit med ett ispass kunde man också märka på det ringrostiga spelet. De första perioderna dominerades av slarvigt passningsspel och loj skridskoåkning. Samtidigt bjöds det på några härliga individuella prestationer.

Talangfulla Joakim Nordström var pigg matchen igenom. Den tidigare så skadedrabbade Andreas Dahlström hade stundtals lekstuga med Visby/Roma-spelarna i tredje perioden. Patric Gozzi fick göra sitt första seniormål i AIK. Nyförvärvet Robert Rosén avgjorde matchen med ett vackert skott i tredje nätmaskan uppifrån och Frölundaförvärvet Tobias Viklund visade matchen igenom på elegant skridskoåkning. Markus Svensson, som stod halva matchen, fick göra några avgörande räddningar och hålla nollan i debuten.

Visby/Roma öppnade matchen piggt och visade på lite respekt mot fjolårssemifinalisten AIK. Viktor Fasth fick svara för några viktiga ingripanden. Ju längre matchen led desto mer fick AIK att säga till om. Men gotlänningarna var fortsatt farliga i omställningsspelet. I andra perioden hettade det till. Efter en ful slashing i knävecket svarade Patric Blomdahl med en rak höger som sänkte Visby/Roma-spelaren. Det renderade i 2+2 för Blomdahl men ingen reprimand för gotlänningen. När signalen ljöd för andra perioden uppstod ytterligare skärmyttslingar mellan lagen och domarna fick sära kombatanterna åt.

Tredje perioden dominerades totalt av hemmalaget AIK. Det märktes tydligt att man började komma in i ishockeykostymen. Helt rättvist kunde Robert Rosén göra 2-1 i mitten av perioden. Ett resultat som stod sig matchen ut trots många bra chanser för AIK i slutperioden. Daniel Bång fick tillsammans med en motståndare matchstraff efter råkurr framför Visby/Roma-målvakten. Matchen var fortsatt grinig och ytterligare en fem-minutare skulle delas ut efter att Andreas Dahlström fått en ful spearing i magen.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns mycket att jobba med för AIK. Men för att vara en match tidigt på försäsongen måste man ändå säga att det bjöds på en hel del individuella läckerheter.

Nästa träningsfajt spelas mot Brynäs i Märsta 18 augusti.