Fyra NHL-klubbar i budkrig om FasthAIK håller andan - deadline för övergångar 23.00 inatt

I dag avgörs det om Viktor Fasth, 28, stannar i AIK eller får chansen i NHL?
Enligt uppgifter till Sportbladet finns flera klubbar – bland annat Montreal, Tampa Bay, Florida och San José – kvar i budgivningen.
Men det kan även dyka upp andra anbud innan deadline klockan 23 i kväll, svensk tid.

Viktor Fasth har efter succésäsongen i AIK varit ett jagat villebråd. Sportbladet avslöjade under VM – där Fasth växte ut till Tre Kronors förstemålvakt – att Tampa Bay och New York Rangers var två av en handfull klubbar som visat intresse.

Sedan dess har Fasth väntat på rätt anbud – ett envägskontrakt – men inget bud har fallit honom i smaken. Nu är det inte många timmar kvar innan chansen till NHL-spel är borta för Fasth, som har två år kvar på kontraktet med AIK.

Snart 29-årige Fasth, vars sambo väntar tillökning i sommar, är inte intresserad av att åka över till Nordamerika för att harva i farmarligan och har vissa kriterier. Laget ska inte vara ett bottenlag, Fasth ska vara en av två målvakter, erbjudandet ska passa familjen och lönen ska vara rätt.

Har nobbat San José
Av den anledningen är inte New York Rangers och Phoenix Coyotes intressant, eftersom båda lagen har två målvakter med envägskontrakt.

Kvar i budgivningen finns nu Montreal Canadiens, Tampa Bay Lightning, Florida Panthers och San José Sharks, enligt Sportbladets källor. Fasth uppges ha nobbat ett förslag från San José, men det kan komma ett nytt bud innan fönstret stänger klockan 23 i kväll.

AIK kan bara sitta och hålla tummarna för att man får behålla sin guldklimp.
– Det senaste jag hörde var att det inte finns något konkret anbud. Vi hoppas självklart att Viktor blir kvar, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till TT.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0