Eftersnack HV71-AIK

 

I omklädningsrummet efter 4-2-segern mot HV 71 i kvartsfinal 1 var det ett påtagligt samlat lag som bytte om och småpratade med journalister, precis så samlat som spelet på isen oftast var. – Vi behåller lugnet hela matchen. Vi gör en bra första period och en riktigt bra andra period. Alla grabbar tycker att det här är hur kul som helst, berättar Christian Sandberg.

Det är också Sandberg som ger AIK initiativet i målprotokollet när han tråcklar in 0-1 efter blott 35 sekunder av andra perioden.
– Jag fick en riktigt bra passning av Bång, sade Sandberg som fri mot HV 71:s Andreas Andersson inte gjorde något misstag.

Strax innan hade en nöjd men samlad Roger Melin på presskonferensen förklarat sin syn på matchen.
– Vi inledde bra, kändes pigga med bra fart i benen.  Våra spelare skapade initiativ åt varandra och lät inte HV föra spelet. Vår andra period är riktigt bra, där vi också får utdelning på vårt arbete. Vi spelade bra fram till 4-0, då vi släppte lite på koncentrationen.

I den tredje perioden tar hemmalaget över matchen, något som Melin till viss del tillskriver domarna.
– Vi får pinsamma utvisningar emot oss, vilket bjuder in HV i matchen. "Fantastiskt", det är pinsamt för domarkåren.

Viktor Fasth får sjutton skott på sig när hemmalaget trycker upp spelet i den tredje perioden och gör flera tunga räddningar matchen igenom. Men efter slutsignalen pratar han mer om laginsatsen än om honom själv.
– Vi gör två bra perioder. Jag kan bara fokusera på mitt. Ibland hettar det till lite framför mål, säger Viktor apropå en incident med hemmalagets snabbskrinnare Teemu Laine. Men jag fokuserar bara på mitt eget arbete.

Media har skrivit upp HV 71 till skyhöga favoriter i kvartsfinalserien och den svart gula segern på måndagen skakar om Hockeysverige.
– HV är storfavoriter och Svenska mästare och har all press på sig, vi har istället allt att vinna. Vi lever i slutspelet som riktiga underdogs och med vårt spel skapar spelarna energi åt varandra, avslutar Roger Melin presskonferensen.

Flera spelare pratade efter segern om onsdagens drabbning på Hovet.
– Det kommer bli ett jävla liv på läktarna, ler Sandberg. Det kommer bli en jäkla fest, fyllde Viktor Fasth i.

Nedsläpp på onsdag klockan 19:00 på ett fullsatt Hovet, då AIK har chansen att koppla greppet om kvartsfinalserien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0