Förlust trots drömmål av Teteh

AIK förlorade för första gången under årets försäsong då Örebro SK FK vann med 3-1 (2-1) på Skytteholms IP. AIK tog ledningen i den tionde minuten då Teteh Bangura svarade för ett drömmål inför 1 832 åskådare.

AIK:s ledningsmål kom efter att Mohamed Bangura spelat ut till Daniel Gustavsson på högerkanten och DG gick ner mot kortlinjen och slog ett perfekt avvägt inlägg mot den bortre stolpen där Teteh Bangura med en bicycleta förpassade bollen in i motståndarmålet. Prestationen utlöste ett jubel som nästan lyfte taket på Skytteholm. Örebro SK kvitterade åtta minuter senare efter att Fredrik Nordback alldeles för enkelt kunde nicka in bollen vid den främre stolpen efter Nordin Gerzics högerhörna.

I den 28:e minuten svarade Sandro för en bra prestation på vänsterkanten och frispelade Mohamed Bangura som rullade in bollen till höger om John Albåge, men linjedomaren hade höjt flaggan för offside. Tio minuter senare inträffade en mycket märklig situation som inte många på läktaren uppfattade, helt plötsligt låg bollen i AIK:s mål. Mittbacken Per Karlsson slog en enkel tillbakapassning som Ivan Turina helt missade och 1-2 var ett faktum.

Den andra halvleken var inte bra och AIK hade svårt att skapa några målchanser. Efter en misstänkt offsidesituation kunde ÖSK i den 54:e minuten kontra in 3-1 efter att Gerzic friställt Nordback som enkelt kunde göra sitt andra mål för eftermiddagen.

Resten av matchen blev mest grinig och domaren fick tre gånger visa upp det gula kortet.