Inför HV71-AIK: #33 David Engblom


 
För lite mer än sex år sedan tekade vår assisterande kapten mot spelare i Mälarhöjden/Bredäng och Trångsund. Idag spelar han SM-kvartsfinal med laget i sitt hjärta. AIKhockey.se pratade med David Engblom och tog upp kontrasten mellan division 1 och SM-slutspel inför den tredje kvartsfinalen mot HV71 i Jönköping ikväll.

Vid sidan av hockeyn under division 1-tiden jobbade David heltid med att lägga parkettgolv i nästan två år tillsammans med lagkamraterna Mattias Hjelm och Henrik Melinder. En liten sponsor till AIK på den tiden möjliggjorde arbetet åt AIK-spelarna.
– Det fungerade ganska bra det året tycker jag, det var ju bara Linden o Tierp som var de enda långa resorna i vår Stockholmsserie, berättar David ödmjukt.

Division 1B inleddes 2004 med två förluster mot Mälarhöjden/Bredäng och Trångsund, ganska stor kontrast mot läget idag?
– Ja det är det, det är en väldig skillnad. Det var fullsatt i alla små hallar den säsongen och lite glesare på Hovet än vad det är idag, haha.

Har du fortfarande kontakt med några spelare från tiden i division 1?
– Ja, jag snackar med Christeen ibland. Men annars är det väl inga direkt som jag har återkommande kontakt med.

Reflekterar du ibland kring den tiden?
– Nej, det kan jag inte påstå att jag gör. Det är väl ibland när man pratar gamla minnen och så. Johan Olsson i föreningsstyrelsen snackade jag lite med när vi gick upp, men annars är det inte så mycket.

Segrarna hittills mot HV71 har varit övertygande och ni spelare verkar inte ha ”svävat iväg”, vad är det som håller på att hända egentligen?
– Vi har haft bra tempo i benen och en tät defensiv. Alla har jobbat hårt, Sen har vi haft en riktigt bra lagmoral, det är det som har varit vägvinnande i de här första två matcherna. Men inget är vunnet förrän man har kommit upp i fyra segrar, det är därför det kanske ser återhållsamt ut när vi har vunnit.  

Blir det en liknande gameplan på fredag som ni hade i senaste bortamatchen mot HV71?
– Det är inte bestämt än. Vi får se på träningen under förmiddagen vad Gunnar och Roger hittar på.

Hur kul är det att vara spelare i AIK just nu?
– Det är alltid kul att vara spelare i AIK, men det är klart att det är extra kul när det går bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0