AIK:s ställning till domen

”Vi överklagar”
Det beskedet lämnade AIK på en presskonferens i eftermiddags.
– Vi delar inte uppfattningen om att alla knallskott kommer från den södra läktaren, säger ordföranden Johan Strömberg.

AIK var det enda laget som straffades efter skandalscenerna på Södertälje arena i samband med matchen mot Syrianska. Dels förlorade de matchen med 0–3, sedan får de böta 150 000 kronor. Det är ett beslut som AIK inte är nöjt med.
– AIK kommer att överklaga besluten. Både beslutet om böter och resultatet, meddelade ordföranden Johan Strömberg på en presskonferens under eftermiddagen.

"Såg skott från västra"
Det AIK protesterar mot är disciplinnämndens bedömning att samtliga knallskott kastades från den södra läktaren (AIK:s) mot den västra.

– Det är AIK:s uppfattning av filmmaterial som disciplinnämnden haft, att det med säkerhet går att se att det är fyra, fem skott från den södra läktaren som kastas. Men det går inte att se vad som kastas. Enligt AIK:s uppfattningen kastas det även från den västra läktaren mot en södra. Det är två knallskott som kastas från den västra läktaren, säger Johan Strömberg, och fortsätter sedan:

– Enligt AIK:s uppfattning ser man en rökpuff högt uppe på den västra läktaren. Sedan ser man något som rullar in och sedan briserar. Och det kommer från den västra läktaren.

Hoppas på omspel
AIK hade en annan förhoppning inför beslutet.
– Vi hade hoppats på omspel. Det beslutet hade varit mest korrekt.

Ni kan även läsa denna artikel på Aftonbladet.se eller via denna [Länk]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0