Avspark: Inför AIK-Umeå Södra FF

Norrettan är framme vid den sjunde omgången och serietvåan AIK tar på söndag (29 maj) emot Umeå Södra FF hemma på Skytteholms IP. Både AIK och Sunnanå SK har inlett seriespelet med sex raka segrar och har gjort ett ryck i tabelltoppen. Avspark kl 16:30.

AIK tog tidigt kommandot borta mot Kvarnsvedens IK och hade redan efter 22 minuters spel en 2-0-ledning som man sedan höll hela matchen. Mittbacken Moa Mattsson nickade in en frispark från Nazanin Vaseghpanah i den 14:e minuten och åtta minuter senare spelade Daniella Chamoun fram Susan Varli i straffområdet och 2-0 var ett faktum.

Söndagens motståndare Umeå Södra FF spelade i Damallsvenskan 2008, men fick direkt ta klivet ner till Norrettan igen efter att endast ha samlat ihop nio poäng på de 22 omgångarna.

I lördags åkte de på en storförlust borta mot Sundsvalls DFF. Hemmalaget hade 2-0 redan efter åtta minuter, bland annat efter att ha slagit en hörna direkt i mål, och till slut blev det 5-0. Umeå Södra ligger på sjätte plats i tabellen efter att ha noterat två segrar, två oavgjorda och två förluster på de inledande omgångarna. Segrarna har kommit hemma mot IFK Gävle (3-2) och borta mot Gideonsbergs IF (1-0). Bästa målskytt är Erika Blomstrand med fyra fullträffar.

AIK har mittfältaren Shamiram Yakob avstängd efter hennes röda kort i lördags. Yakob byttes in i den 72:a minuten och hade 14 minuter senare dragit på sig två gula kort och fick lämna planen. Hanna Folkesson och Susan Varli har dragit på sig två varningar och blir därmed avstängda en match vid nästa gula kort.

Senaste laguppställningarna

Kvarnsvedens IK-AIK 21/5
Startelva (4-3-3): 30 Sofia Almryd Andersson - 6 Sarah Fredriksson, 5 Jennie Nordin, 4 Moa Mattsson, 16 Emma Lindqvist - 9 Therése Boström, 17 Hanna Folkesson (K), 01 Nazanin Vaseghpanah - 18 Clara Markstedt, 21 Susan Varli (72), 12 Daniella Chamuon (72).
Avbytare: 11 Shamiram Yakob (72), 15 Alexandra Lindberg (72), 20 Jackie Kisch Brunzell, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).
Tränare: Patric Jildefalk.

Sundsvalls DFF-Umeå Södra FF 21/5
Startelva: 21 Amanda Janzén - 2 Anna Gruffman, 3 Lisa Lantz, 4 Moa Vestermark, 6 Kajsa Johansson, 8 Elin Lundström (56), 9 Patricia Hägglund, 11 Sofia Stenman, 16 Emma Sundberg (K), 18 Malin Johansson-Fredriksson (66), 77 Pernilla Sofie Nordlund.
Avbytare: 10 Mathilda Varmin (56), 17 Emelie Strand (66), 19 Simone Roosqvist, 23 Johanna Ekenberg, 30 Josefin Sandström (mv).
Tränare: Torbjörn Nordström.

AIK:s målskyttar i Norrettan 2011

Daniella Chamoun 7, Susan Varli 5, Clara Markstedt 4, Nazanin Vaseghpanah 3, Therése Boström 2, Malin Diaz, Jennie Nordin, Hanna Folkesson, Shamiram Yakob, Moa Mattsson. Totalt 26 mål.

Matcherna i omgång 7 (med tabellplacering inom parantes)

2011-05-28, kl 14:00 Rågsveds IF (11) - Gideonsbergs IF (10)
2011-05-28, kl 14:00 Själevads IK (8) - Kvarnsvedens IK (4)
2011-05-28, kl 15:00 Bollstanäs SK (7) - Sundsvalls DFF (3)
2011-05-28, kl 15:00 Gustafs GoIF (5) - Vasalunds IF (9)
2011-05-29, kl 14:30 Sunnanå SK (1) - IFK Gävle (12)
2011-05-29, kl 16:30 AIK (1) - Umeå Södra FF (6)

AIK spelar sin nästa hemmamatch i Norrettan måndagen den 27 juni, kl 19:30 då Rågsveds IF gästar Skytteholms IP. Innan dess möter AIK både Sundsvalls DFF (11 juni) och Själevads IK (18 juni) på bortaplan.