Avspark: Inför Kvarnsvedens IK-AIK

Norrettan är framme vid den sjätte omgången och serieledarna AIK beger sig på lördag (21 maj) till Borlänge i Dalarna och match mot tredjeplacerade Kvarnsvedens IK. AIK fick slita för den senaste segern mot Gideonsbergs IF och det blev endast 1-0 efter att inhopparen Clara Markstedt gjort segermålet i en jämn första halvlek. Avspark kl 15:00.

Skador i inledningen av matchen mot Gideonsbergs IF gjorde den första halvleken extra besvärlig för AIK som ett tag spelade med nio spelare då både Petra Andersson och Susan Varli var utanför planen för vård. AIK fick möta säsongens hittills jobbigaste motstånd i Gideonsberg som hade två utmärkta lägen att ta ledningen, men båda avsluten gick utanför den vänstra stolpen då målet var övergivet. Forwarden Clara Markstedt inledde på bänken, men kom in istället för lårskadade Petra Andersson och pangade in segermålet i den 39:e minuten, elegant framspelad av Emma Lindqvist. Ett mål som skulle räcka till tre nya poäng.

Både AIK och Sunnanå SK har inlett årets spel i Norrettan med fem raka segrar, men det finns ytterligare ett lag som är obesegrat och det är lördagens motståndare Kvarnsvedens IK som inlett med två segrar (Vasalunds IF 2-0 och IFK Gävle 6-1) samt tre oavgjorda matcher. Borlängelaget inledde med två raka segrar, men har sedan noterat 1-1 i tre matcher i rad.

Senast blev det 1-1 borta mot Umeå Södra FF efter att hemmalaget kvitterat i den 84:e minuten. Sara Campbell gav Kvarnsveden ledningen i den 69:e minuten.

AIK:s Hanna Folkesson och Susan Varli har dragit på sig två varningar och blir därmed avstängd en match vid nästa gula kort.

Senaste laguppställningarna

AIK-Gideonsbergs IF 14/5
Startelva (4-2-4): 30 Sofia Almryd Andersson - 7 Petra Andersson (6*) 5 Jennie Nordin, 4 Moa Mattsson, 16 Emma Lindqvist - 17 Hanna Folkesson (K), 01 Nazanin Vaseghpanah - 9 Therése Boström, 20 Jackie Kisch Brunzell (58), 21 Susan Varli, 12 Daniella Chamuon (94).
Avbytare: 18 Clara Markstedt (11), 11 Shamiram Yakob (58), 6 Sarah Fredriksson (94), 15 Alexandra Lindberg, 22 Jenny Nauwelaerts de Agé (mv).
Tränare: Patric Jildefalk.
* Petra Andersson klev av i den sjätte minuten på grund av en lårskada.

Umeå Södra FF-Kvarnsvedens IK 15/5
Startelva: 1 Angelica Bengtsson (K) - 3 Sarra Ashley Möller, 5 Tina Heurlin, 6 Elin Magdalena Nyman, 8 Michaela Hermansson, 10 Jennifer Jonasson, 11 Sara Campbell, 13 Marie Salander, 14 Julia Roddar, 17 Linda Brännström, 18 Sabina Håkansson (68).
Avbytare: 7 Hannah Grytegård (68), 12 Malin Holmlund, 15 Josefine Zandén, 20 Hanna Westerling, 25 Josephine Huayna Löfgren (mv).
Tränare: Björn Lindén.

AIK:s målskyttar i Norrettan 2011

Daniella Chamoun 7, Susan Varli 4, Clara Markstedt 4, Nazanin Vaseghpanah 3, Therése Boström 2, Malin Diaz, Jennie Nordin, Hanna Folkesson, Shamiram Yakob. Totalt 24 mål.

Matcherna i omgång 6 (med tabellplacering inom parantes)

2011-05-21, kl 14:00 Bollstanäs SK (6)-Gustafs GoIF (9)
2011-05-21, kl 15:00 IFK Gävle (12)-Rågsveds IF (11)
2011-05-21, kl 15:00 Kvarnsvedens IK (3)-AIK (1)
2011-05-21, kl 15:00 Sundsvalls DFF (4)-Umeå Södra FF (5)
2011-05-21, kl 15:00 Vasalunds IF (8)-Sunnanå SK (2)
2011-05-21, kl 16:00 Gideonsbergs IF (10)-Själevads IK (7)

AIK spelar sin nästa hemmamatch i Norrettan söndagen den 29 maj, kl 16:00 då Umeå Södra FF gästar Skytteholms IP.