Viktor Fasth tilldelas Guldpucken 2011I sin första elitseriesäson tog han elitserienykomlingen AIK till semifinal och blev Tre Kronors förstemålvakt i VM - där han har en räddningsprocent på otroliga 98,26 efter fyra matcher. Nu tilldelas Viktor Fasth Guldpucken.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Det känns overkligt, säger han. 

För åtta år sedan hade Viktor Fasth just avslutat division 2-säsongen med Tvåstad. Först som 25-åring debuterade han i allsvenskan och inför förra säsongen värvades han till elitserienykomlingen AIK.
Och vilken succé det blev.
Målvakten tog sitt på förhand nederlagstippade AIK till semifinal, efter att bland annat slagit ut regerande mästarna HV 71 med 4–0 i matcher. Efter elitseriesäsongen fick han landslagsdebutera och spelade till sig en plats Tre Kronors trupp till Slovakien.
VM-debuten blev en ny succé där Viktor Fasth spikade igen kassen – och sedan har det rullat på.

Kan få NHL-kontrakt
När Sverige går in i kvartsfinal har Viktor Fasth ett facit som slår det mesta. Fyra matcher i målet har gett fyra segrar, tre nollor och en räddningsprocent på 98,26(!).
Målvakten som nyligen tecknade ett tvåårskontrakt med AIK har dessutom väckt stort intresse från Nordamerika och chanserna till ett NHL-kontrakt har inte minskat efter hans insatser i Slovakien.
28-åringen – som för fem säsonger sedan spelade i divsion 1 – har redan gjort en debutsäsong som överträffar alla förväntningar. Nu har han även tilldelats Guldpucken, Expressens och Svenska ishockeyförbundet pris till säsongens spelare i svensk hockey.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är hårt slit som ligger bakom. Jag har haft mycket bra hjälp på vägen, säger Viktor Fasth i TV3.

Motivering
Vinnaren av Expressens och Svenska ishockeyförbundets pris Guldpucken 2010/2011 har tilldelats en rookie i elitserien som uppträtt som allt annat än en nybörjare den här säsongen.
Att komma in 28-årig debutant i elitserien och inte bara ta sitt lag till slutspel, utan även ta plats som förstemålvakt i Tre Kronor i VM - det är en enastående bedrift.
Något som också imponerat enormt på juryn är att han inte haft någon svacka alls, han har knappt gjort någon dålig match överhuvudtaget. Han bara blivit bättre och bättre under hela säsongen och verkligen visat vad det betyder att vara bäst när det gäller.
Vinnaren av Guldpucken - årets spelare i svensk ishockey - är AIK:s och Tre Kronors målvakt Viktor Fasth.

Artikel hämtad från Expressen. Ni kan själva läsa den här

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0